A YouTube többek között azzal nőtt a világ legnagyobb videómegosztójává, hogy 5 évvel ezelőtt mindenki előtt megnyitotta partneri programját. Ez elég nagy üzlet volt, videófeltöltéssel bárki elkezdhetett pénzt keresni, ugyanakkor problémák is adódtak - írja a portál.

Sokan más videós tartalmait kezdték el feltölteni saját csatornájukra, lemezkiadók, filmstúdiók anyagit. Ezért a cég bejelentette, hogy változtat partneri programján. Mostantól csak akkor kezdhet el valaki pénzt keresni videós csatornájával, ha az azon lévő tartalmakat legalább 10 ezerszer megnézik.

A YouTube szerint ez a szám elég magas ahhoz, hogy kiszűrje az illegális tartalmakat, de nem tántorítja el a független alkotókat attól, hogy csatlakozzanak a programhoz.

Van más is

A cég új felülvizsgálati eljárást is bevezet a csatornáknál. Ennek előzménye, hogy pár hete már felröppent: egyes nagy hirdetők elfordulnak a You Tube-tól, mert nem szeretnék, hogy reklámjaik a szellemiségükkel nem összeegyeztethető videók (például rasszista) mellett jelenjenek meg.

A YouTube jobban vizsgálja majd, hogy a feltöltött tartalmak mennyire felelnek meg a szabályoknak, ezzel pedig visszacsábíthatja majd a hirdetőket.