A számítástechnikai termékeiről ismert Acer legújabb alkotása, az alumínium vázas okosbringa mesterséges intelligenciával 250-350 wattos teljesítményű villanymotorral rendelkezik.

Az e-kerékpár elsősorban városi közlekedésre lesz alkalmas, és a beépített mesterséges intelligencia azt jelenti, hogy az okosbicikli igyekszik mindent megtanulni a felhasználóról:

  • kerékpározási szokásairól;
  • erőkifejtési képességéről;
  • a rendszeresen bejárt útvonalakról.

A beépített elektromotor óránként 25 kilométeres sebességig nyújt segítséget, az ebiiAssist funkció pedig a fejlesztők szerint mindig pont annyira segíti a haladást, amennyire szükség van rá.

A gyártó ígérete szerint a kerékpárból egy mozdulattal eltávolítható akkumulátor teljesen lemerített állapotból 21,5 óra alatt tölthető fel otthon, s optimális körülményekhez akár közel 110 kilométeres hatótávolságra elég az eltárolt energia.

Egyre népszerűbb az e-bike

Három év alatt a hatszorosára nőtt az eladott elektromos kerékpárok száma Magyarországon. Ugyan pontos statisztikai adatok nem állnak rendelkezésre, az eladási piacok számai szerint 2019 óta már több mint 50 ezer e-kerékpár talált gazdát magának. A magyar kormány pályázattal segíti az elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlását, 2022 őszéig 14-15 ezer ilyen kétkerekű megvásárlásához nyújtottak be támogatási kérelmet. Az e-kerékpárok alapvetően ugyanazokra a kategóriákra oszlanak, mint a hagyományos változatok: terepi és országúti az alapfelosztás, de vannak olyan speciális kategóriák is, mint a városi, hibrid, cruiser, teher– és összecsukható kerékpárok. Itt van átfedés a hagyományos biciklik és az elektromos változatok között, de sok kategória más specifikációkat jelent az elektromos bicikliknél, mint a hagyományosaknál.