Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szvjatlana Alekszievics fehérorosz író, újságíró, aki 2015-ben Nobel-dijat kapott irodalmi munkásságéért, úgy véli, lehet kapcsolat az 5G-s mobiltelefon-hálózatok sugárzása és a koronavírus-járvány között - tudósított a Moscow Times. Bár semmilyen bizonyíték nem létezik erre, a Nobel-díjas irodalmár úgy véli, lehet kapcsolat a kettő között, legalábbis a tudósok nem teljesen biztosak abban, hogy ez kizárható.

Még nem látjuk tisztán, hogy ez egy influenza, vagy az 5G-s technológia máris hatással van az emberi immunrendszerre - fejtegette egy interjújában. Megjegyzésével hatalmas vihart kavart a közösségi médiában, tisztelői hitetlenkedésüknek adtak hangot azzal kapcsolatban, hogy ennek a zöldségnek képes bármilyen hitelt adni.

Az írónő nincs egyedül a különleges elmélet támogatásával, a közösségi médián széles tábora van azoknak, akik ebben hisznek. Közülük a radikálisabbak az elmúlt hetekben távközlési átjátszótornyokat gyújtottak fel és más infrastrukturális eszközökre is rátámadtak Európában, Nagy-Britanniában, Cipruson, Hollandiában és Írországban.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) határozottan kiáll amellett, hogy a koronavírus nem képes terjedni rádióhullámok segítségével vagy az 5G-s hálózatokat használva. Orosz, iráni és más nemzetekhez tartozó trollok azonban rárepültek a teóriára - árulta el korábban a Business Insidernek egy holland hírszerző tiszt, akit azzal bíztak meg, hogy akadályozza meg a további támadásokat a tornyok ellen. Fehéroroszországban több mint 4200 ismertté vált koronavírus-fertőzést és 40 halálesetet tartottak számon április 16-áig.