Egyre kevesebb PC-t vesznek az emberek

A harmadik negyedévben már a 12. egymást követő negyedévben csökkent a személyi számítógépek eladása világszerte, de a folyó negyedévben és különösen jövőre változhat a trend - írja az MTI.
Domokos Erika, 2017. október 18. szerda, 16:01
Fotó: Pixabay

Az amerikai Gartner informatikai piackutató vállalat honlapján szereplő adatok szerint 67 millió személyi számítógépet értékesítette az idei harmadik negyedévben globálisan, ami 3,6 százalékos csökkenés a tavalyi azonos időszakkal összevetve.

A legnagyobb PC-gyártók közül a harmadik negyedévben csak a listavezető HP tudta növelni eladásait, a tavalyi harmadik negyedévhez képest 4,4 százalékkal. (Veszünk még egyáltalán PC-ket?)

Az eladásait tekintve második helyen álló Lenovo értékesítése a negyedévben 1,5 százalékkal csökkent, a lista harmadik helyezettje, a Dell eladása pedig 0,4 százalékkal mérséklődött.

Az idei harmadik negyedévben a HP piaci részesedése 21,8 százalékra nőtt az egy évvel korábbi 20,1 százalékról.

A Gartner elemzői azzal számolnak, hogy a folyó negyedév végén, és különösen jövőre már nő az eladott PC-k száma, miután Nyugat-Európában és Kínában felgyorsul a Windows 10 operációs rendszerre történő átállás - írja az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.11.03 09:42

@terabit: Igaz, viszont az HPC PC piac virágzik. Ők viszont nem az átlag, ez tény.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

terabit, 2017.10.18 21:51

A hagyományos PC mára réteg, inkább munka és gamereszközzé vált, folyamatosan teret veszít, az egységsugarú usernek nincs rá szüksége.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html