Eladná a Honort a Huawei

A USA-val folytatott kereskedelmi harc következtében a Huawei kénytelen lehet lemondani az olcsó mobilokat gyártó divíziójáról: eladó a Honor - írja a Computerworld.
Szász Péter, 2020. október 17. szombat, 13:49
Fotó: Getty Images

A Huawei rengeteg fontos beszállítóját vesztette el a Kína és az USA között elmérgesedő kereskedelmi háború következtében és noha fejlődésük egyelőre töretlennek tűnik, raktáron lévő alkatrészeik valószínűleg egyre csappannak - olvasható a portálon.

A Reuters információ szerint a gyártó 2,2 és 3,7 milliárd dollár közötti összegért adhatja tovább az almárkát, mely meglehetősen népszerű lett Kínában, lévén megfizethető telefonokkal árasztotta el a piacot.

Ming-Chi Kuo piaci elemző szerint ezzel a Huawei egyáltalán nem járna rosszul az üzlettel, hiszen egyel kevesebb csatát kéne vívnia, cserébe fókuszálhatna a cég sajátmárkás csúcstelefonjaira, illetve a menekülő útként egyre komolyabban kezelt laptopos üzletágra.

A Huawei 2011-ben állt elő a Honor branddel, mellyel a konkurens Xiaomi növekvő térnyerését szerették volna visszaszorítani a költséghatékony telefonok terén. Az évek során nem csak Kínában, de az egész világon elterjedt a márka.

HOZZÁSZÓLÁSOK