A létszámot körülbelül 10 százalékkal csökkentik. Az Index értesülését az NNG megerősítette - újragondolja, optimalizálja struktúráját, amivel együtt jár a létszám korrekciója.

"Öt év alatt megháromszoroztuk az árbevételt, a létszám hasonló mértékben növekedett, cégeket vásároltunk fel Amerikában és Izraelben, jelentősen növeltük jelenlétünket Kínában. Közben a teljes autóipar mélyreható, folyamatos átalakuláson megy keresztül. A legnagyobb autógyártók részlegeket építenek le és akár regionális gyártóbázisokat is bezárnak, miközben teljesen más, új fejlesztőbázisokat állítanak fel" - írta a vállalat.

A cég szerint a struktúra időnkénti észszerű frissítése elvárt egy gyorsan növekvő cégben, amely egy teljes átrendeződésben levő iparág szereplője.

Ezt alátámasztja az is, hogy az NNG tavaly novemberben nyerte el a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) közel egymilliárd forintos támogatását, és azt vállalták, hogy 60 új kutató-fejlesztő munkahelyet teremtenek. Ebben a projektben 30 hónap alatt fejlesztenek ki egy újgenerációs navigációs rendszert, amely a következő évtizedekben piacra kerülő önvezető autókban alkalmazható lesz. A vállalat közölte, hogy a pályázati feltételekben és a támogatási szerződésben vállaltak teljesítését maximálisan szem előtt tartva dolgoznak tovább - olvasható a cikkben.