Rést találtak a hiperbiztonságosnak mondott üzenetküldőben

Sokan kezdték el használni a Signal nevű üzenetküldő platformot, éppen azért, mert feltörhetetlennek gondolták, de most kiderült, hogy a Facebook Messengerhez hasonlóan egy biztonsági rés maradt a rendszerében.
Szabó Dániel, 2021. január 24. vasárnap, 12:49
Fotó: Getty Images

Aggasztó biztonsági hibákat fedeztek fel több népszerű video chat alkalmazásban (mint a Signal, a Facebook Messenger, a Google Duo, a JioChat és a Mocha) amelyek lehetővé tették, hogy harmadik fél lehallgassa a hívott fél környezetét. A hibák abból eredtek, hogy audió és videó adatok azelőtt kerülhettek továbbításra, hogy arra a felhasználó (a hívás fogadásával) engedélyt adna. Szerencsére az érintett sérülékenységek már javításra kerültek, ám a hibákat felfedező Natalie Silvanovich arra hívja fel a figyelmet, hogy ez a problémakör további kutatást igényel, ugyanis ő maga például a csoportos hívásokat egyáltalán nem vizsgálta - írja figyelmeztetésében a Nemzeti Kiberbiztonsági Intézet.

A Signalt éppen azért használták sokan, mert kifejezetten biztonságosnak gondolták. Főként azután, hogy a Tesla-alapító és hobbiűrkutató Elon Musk a Twitteren azt írta, hogy szerinte mindenkinek erre az applikációra kellene váltania. Igazán népszerű ekkor lett, amit jól mutat az is, hogy egy hasonló nevű cég részvényeit is többszörösére drágította a SpaceX vezetőjének kijelentése.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

totyika, 2021.01.24 18:50

Mindegyikben miután a phising az továbbra is fishing marad.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html