Folytatódik az elbocsátási hullám a Twitter mikroblogplatformnál, a legújabb létszámleépítésben legalább 50 alkalmazottnak mondtak fel – közölte a dpa német hírügynökség belső vállalati forrásokra hivatkozva.

A legújabb leépítés több mérnöki részleget is érint, köztük a Twitter alkalmazást kezelő csapatot, a hirdetési területet támogatókat, és a mikroblog műszaki infrastruktúráját működtetőket.

Elon Musk nem volt megelégedve az általa megvásárolt közösségi médium algoritmusával, ezért a közelmúltban el is bocsátotta egyik főmérnökét, majd egy új mérnökcsapattal átíratta a Twitter kódját, hogy nagyobb gyakorisággal találkozhassunk a vezérigazgató bejegyzéseivel, mint más felhasználók posztjaival.

Az igazgatótanács elbocsátásával kezdte

A Twitter tavaly novemberben 3700 alkalmazottat küldött el a cégtől Elon Musk költségcsökkentő intézkedéseinek részeként.

A milliárdos amerikai üzletember ekkor vette át a társaság vezetését és egyszemélyben látja el a cég teljes igazgatását, miután a 44 milliárd dolláros adásvétel lezárultával felmondott a cég vezetőinek és az igazgatóság tagjainak.

A beszámolók szerint a Twitternek jelenleg 2000 alkalmazottja lehet.

Mindenki leépít a recesszió miatt

Az elmúlt hónapokban több nagy amerikai technológiai cég jelentett be létszámleépítést vagy létszámstopot a lassuló növekedés miatt.

  • Az Alphabet, a Google anyavállalata január közepén jelentett be 12 ezer fős létszámleépítést,
  • a Microsoft 10 ezer állást szüntet meg,
  • a Meta, a Facebook anyacége 11 ezer fős leépítést jelentett be
  • az Amazon, a világ legnagyobb online kiskereskedője pedig 18 ezer munkahelyet szüntet meg a kedvezőtlen gazdasági helyzet folytán.