Elon Musk azzal vádolta a Twittert, hogy "ellenáll és meghiúsítja" a platformon lévő hamis fiókokról szóló információkhoz való jogát, és ezt a vállalatnak írt hétfői levelében a fúziós megállapodásuk feltételeinek "egyértelmű, lényeges megsértésének" nevezte – írja a CNBC.

"Musk fenntartja minden ebből eredő jogát, beleértve azt is, hogy ne teljesítse a tranzakciót, és felmondja az egyesülési megállapodást" - áll a levélben.

A Twitter részvényei 5 százalékot estek.

Musk a múlt hónapban azt írta a Twitteren, hogy a vállalat 44 milliárd dolláros megvásárlása nem fog továbblépni, amíg nem kap több információt a szolgáltatásban működő hamis fiókok számáról. Egyes elemzők a lépést alacsonyabb árra irányuló tárgyalási taktikaként értelmezték.

A Twitter vezérigazgatója kifejtette, hogy a pontos számoláshoz nem nyilvános információkra lenne szükség. A Twitter vezetői a Bloomberg beszámolója szerint a munkatársaknak kategorikusan cáfolták, hogy az üzletet felfüggesztették volna, ahogy Musk állította.

Musk ügyvédje azt írta, hogy az egyesülési megállapodás megköveteli a Twittertől a Musk által kért adatok kiadását.

"Musknak joga van információt és adatot kérni, a Twitter pedig köteles azt kiadni, többek között "a tranzakció végrehajtásához kapcsolódó bármely ésszerű üzleti célból" - áll a levélben.

"Jelenleg Musk úgy véli, hogy a Twitter megtagadja az egyesülési megállapodásban foglalt kötelezettségeinek teljesítését, ami további gyanút kelt, hogy a vállalat azért tartja vissza a kért adatokat, mert aggódik amiatt, hogy Musk saját elemzése az adatokról mit fog feltárni" - folytatódik a levél.