Nagy baj van a legújabb Windows-frissítéssel

Olyan komoly problémákat okozott a múlt héten kiadott KB4532693 számú javítási csomag, hogy a Microsoft már vissza is hívta.
Szabó Dániel, 2020. február 18. kedd, 10:47
Fotó: Unsplash

Nem bír kikeveredni a Microsoft a lassan másfél éve tartó bakisorozatából, hogy a Windows 10-hez kiadott fejlesztéseiről sorra derül ki, hogy nem egyszer több hibát generálnak, mint amennyit orvosolnak. Már volt olyan, hogy az amerikai titkosszolgálatok jelezték a problémát a redmondi cégnek.

Kedden már akkora problémát észleltek, hogy azonnal visszahívták a KB4532693 számú patchet - derül ki a PC World cikkéből.

A Forbes szerint nincsenek egyedül azok a pórul járt felhasználók, akik bekapcsolták a Windows 10-es PC-jüket, majd arra eszméltek, hogy nem tudnak bejelentkezni a profiljukba. Sokan tapasztalták azt, hogy a fiókjuk és az asztali fájlaik is hiányoznak, a háttérkép és a testre szabott ikonok pedig gyári állapotba álltak vissza. Másoknál még komolyabbak a problémák: sokaknál az adatok el is tűntek, és nem lehet azokat helyreállítani.

A Microsoft szerint aki sikeresen telepítette a frissítést, annak nincs teendője, és annak sem, aki legalább négy nappal elhalasztotta a frissítéseket a beállításokban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bartleby, 2020.02.18 23:18

A Windows frissítéseket már egy jó ideje csak pár hetes kivárás után szabad telepíteni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html