A júniustól november végéig tartó hálózatfejlesztés Budapesten és az agglomerációban - például Érd, Szentendre, Budaörs - összesen közel 700 bázisállomást és 2000 cellát érintett. A Vodafone Magyarország összesen közel 3 ezer bázisállomással rendelkezik.

A hálózatfejlesztés eredményeként a 4G-s ügyfelek az eddiginél gyorsabb hívásfelépülést és jobb hangminőséget kaphatnak, annak eredményeként pedig, hogy a Vodafone a fővárosban is bevezette a 900 Mhz-es 3G technológiát - a 99,8 százalékos kültéri 3G lefedettség mellett - kiemelkedő lett a beltéri 3G lefedettség Budapesten - mutatott rá Froment-Curtil (képünkön) a WestEnd bevásárló központ újonnan nyitott Vodafone márkaüzletében tartott sajtótájékoztatón.

A Vodafone 4G lefedettsége Budapesten kültéren közel 100 százalékos, beltéren 97 százalékos, a metróban pedig 99 százalékos - derül ki vállalat közleményéből.

Itt a GreenGo

A fentiek mellet bemutatták Magyarország első elektromos autó megosztó szolgáltatását is, a GreenGót. A környezetbarát elektromos autókat egy mobilapplikációval illetve egy weboldal segítségével lehet használni. A rendszerben jelenleg 45 autó érhető el Budapesten, amelyeket okostelefonon keresztül lehet lefoglalni. A rendszerben elérhető gépjárművek a beépített Vodafone sim-kártyáik és az M2M megoldások segítségével folyamatos kapcsolatban állnak mind a vállalkozás központjával, mind pedig a műholdakkal és a felhasználók applikációjával - jegyzi meg az cég a közleményében.

A Vodafone csoport öt kontinens 26 országában van jelen, és további 52 partnerhálózattal rendelkezik, több mint 470 millió ügyfélnek szolgáltat világszerte. A Vodafone Magyarország Zrt. 1999. november 30-án kezdte meg magyarországi működését, a magyar leányvállalat piacra lépése óta több mint 400 milliárd forintot fektetettet be hazánkban. A március 31-én zárult 2015/2016-os pénzügyi évben a Vodafone Magyarország árbevétele 136,6 milliárd forint lett az egy évvel korábbi 132,3 milliárd forint után. A legutóbbi pénzügyi évet nyereségesen, 979 millió forint adózott eredménnyel zárta a vállalat, míg egy évvel korábban 1,218 milliárd forint vesztesége volt. A cég jegyzett tőkéje 90,958 milliárd forint.