Ennyiért még nem vettek gamer fülhallgatót

A Logitech International bejelentette, hogy 85 millió dollárért megveszi az Astro Gaminget, a konzolos játékvilág egyik vezető fejhallgató gyártóját, így videójátékos piacon vezető vállalkozássá válik.
Szabó Dániel, 2017. július 12. szerda, 11:53
Fotó: Reuters

A Logitech International a konzolokhoz és PC-khez gyártott játékos fejhallgatók, egerek, billentyűzetek és webkamerák piacának vezető vállalatává válik a cég számításai szerint azután, hogy megvásárolta a konzolos fejhallgató piac egyik legjobban menő cégét, az Astro Gaminget.

A cég a játékos audio és az életmódtermékek egyik vezető fejlesztője, emellett világszinten is élen jár a prémium konzolos fejhallgatók piacán. Főként a profi játékosoknak gyártanak termékeket. (A hivatásos e-sport játékosokról ebben a cikkünkben írtunk.)

A Logitech 85 millió dollárért vásárolja meg az Astrót, a folyamat várhatóan augusztus elején zárul majd le. Az akvizícióval a Logitech egy olyan területbe - a konzolos játékpiacba - fektet, amellyel a vállalat gaming üzletágának hosszú távú fejlődését biztosíthatja. A cég a közleményében azt írja, a 2018-as üzleti évben kétpontos bruttó, valamint - az integrációnak és a nemzetközi terjeszkedésnek köszönhetően - valamivel enyhébb nettó növekedést várnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK