A népszerű játékértékesítő Epic Games, felvásárolja a független zenemegosztó Bandcamp platformot - közölték a vállalatok. A kiadott tájékoztatás szerint a Bandcamp továbbra is függetlenül fog működni, ahol a zenészek változatlanul eladhatják a zenéjüket, az Epic belépésével azonban bővülnek a lehetőségek - írja a Verge.

Mindez egy újabb bejegyzés mostanában egymást követő felvásárlások sorában, amelyek végbemennek a globális játékiparban.

A Bandcamp olyan online zeneáruház és közösség, ahol a rajongók nemcsak meghallgathatják a kedvenc független zenészeik dalait, hanem közvetlenül támogathatják is az alkotókat. A művészek körében azért nagyon népszerű a zenei oldal, mert megtarthatják az oldalon vásárolt termékeik után kapott bevétel átlagosan több mint 80 százalékát.

A Bandcamp 2008-as alapítása óta a zenészek és kiadóik majdnem egymilliárd dollárt kaptak a támogatóiktól az oldalon keresztül, és csak tavaly több mint tizenötmillió albumot és háromszázötvenezer pólót vásároltak a zenehallgatók. 

A Fornite számítógépes játék gyártójaként ismert Epic Games és a Bandcamp együttműködésének célja az, hogy a művészek számára a lehető legelőnyösebb platformot hozzák létre. A zenei oldal a jövőben is önálló közösségi felületként üzemel majd, azonban az Epic Games erőforrásait fogja használni ahhoz, hogy nemzetközi szinten terjeszkedjen. 

A zenészek továbbra is eldönthetik majd, hogy milyen módon osztják meg dalaikat a közönségükkel, újdonság lesz viszont, hogy a Bandcamp az Epic Games segítségével fejleszteni fogja a termékértékesítést, a fizetési lehetőségeket, a mobilapplikációkat és az élő közvetítést is. A Bandcamp legfontosabb termékei és szolgáltatásai tehát „nem mennek sehova”- írta közleményében Ethan Diamond, a cég társalapítója és vezérigazgatója.