Érdekes szereplő az 5G koalícióban

Az Invitech is részt vesz az Magyarország 5G koalíciójában, amely a technológia széleskörű hazai elterjedésében vállal szerepet - közölte a vállalat.
Szabó Zsuzsanna, 2017. július 13. csütörtök, 17:21
Fotó: Shutterstock

Az Invitech Solutions alapító tagként vesz részt a nemrégiben megalakult 5G koalíció munkájában. A magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát június 19-én írták alá Budapesten, a 46 kormányzati és piaci szereplő, szakmai szervezet, ipari érdekképviselet és egyetem technológiai összefogása az ötödik generációs mobiltechnológia fejlesztését, valamint sikeres és gyors magyarországi bevezetését tűzte ki célul.

Az 5G technológia várhatóan az adatátvitel és sávszélesség iránti igény növekedésével jár majd együtt, amely nagy kihívás elé állítja a rendelkezésre álló hálózatokat és a  szolgáltatókat is. E technológia elterjesztéséhez az Invitech szerint a vállalat saját infrastrukturális adottságai (például saját optikai hálózata) is hozzájárulhatnak, ezért a cég tudatta, hogy kész a rendelkezésére álló infrastruktúrát és tudást mozgósítani, és mind műszaki, mind üzleti téren aktívan hozzájárul a sikeres megvalósításhoz.

(A cikk az Invitech Solutions szakmai együttműködésével valósult meg.)

HOZZÁSZÓLÁSOK