Az utóbbi egy évben számos Titan Rent teherautót és kamiont szereltek fel ReadyFleet rendszerrel, ami egy IoT SIM kártyát tartalmazó telemetria eszköz. A szolgáltatás lehetővé teszi a flották távfelügyeletét, komplex menedzselését és segítségével nagy pontossággal bemérhető a gépjárművek pillanatnyi pozíciója, haladási iránya Európa bármely pontján - derül ki a Vodafone közleményéből.

A Titan Rent ennek nagy hasznát is vette, amikor egy DAF típusú bérbe adott járműve után már több hónapja nem fizették a bérleti díjat. A Titan Rent munkatársai a ReadyFleet rendszer segítségével bemérték a kamiont, ami Olaszországban tartózkodott. A helyszínre kiutazva megtették a szükséges bejelentéseket, majd a kamiont a bolzano-i csendőrség a Titan Rent és a ReadyFleet mérnökeinek segítségével megkeresték.

A szolgáltató munkatársa közvetítette a folyamatosan mozgásban lévő jármű pozícióját, míg az olasz csendőrség a Titan Rent helyszínen tartózkodó szakemberével a ReadyFleet rendszerből kinyert és átküldött koordináták, utcanevek és térkép screenshotok segítségével üldözte a kamiont. A jármű sofőrje egy idő után feladta a küzdelmet, egy félreeső helyen hagyta a kamiont és elmenekült a helyszínről. Így kerülhetett vissza alig pár órán belül a kamion a jogos tulajdonosához Magyarországra.

Bár a szolgáltatásnak számos hatékonyságnövelő eleme van (például a költségtakarékosság vagy útdíjoptimalizálás), ebben az esetben a legnagyobb örömöt az egész Európában működő pontos helyzetfelismerése okozta - mondta Rózsa Balázs Krisztián, a Titan Rent ügyvezetője.

Képünk forrása: Shutterstock