Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az utóbbi egy évben számos Titan Rent teherautót és kamiont szereltek fel ReadyFleet rendszerrel, ami egy IoT SIM kártyát tartalmazó telemetria eszköz. A szolgáltatás lehetővé teszi a flották távfelügyeletét, komplex menedzselését és segítségével nagy pontossággal bemérhető a gépjárművek pillanatnyi pozíciója, haladási iránya Európa bármely pontján - derül ki a Vodafone közleményéből.

A Titan Rent ennek nagy hasznát is vette, amikor egy DAF típusú bérbe adott járműve után már több hónapja nem fizették a bérleti díjat. A Titan Rent munkatársai a ReadyFleet rendszer segítségével bemérték a kamiont, ami Olaszországban tartózkodott. A helyszínre kiutazva megtették a szükséges bejelentéseket, majd a kamiont a bolzano-i csendőrség a Titan Rent és a ReadyFleet mérnökeinek segítségével megkeresték.

A szolgáltató munkatársa közvetítette a folyamatosan mozgásban lévő jármű pozícióját, míg az olasz csendőrség a Titan Rent helyszínen tartózkodó szakemberével a ReadyFleet rendszerből kinyert és átküldött koordináták, utcanevek és térkép screenshotok segítségével üldözte a kamiont. A jármű sofőrje egy idő után feladta a küzdelmet, egy félreeső helyen hagyta a kamiont és elmenekült a helyszínről. Így kerülhetett vissza alig pár órán belül a kamion a jogos tulajdonosához Magyarországra.

Bár a szolgáltatásnak számos hatékonyságnövelő eleme van (például a költségtakarékosság vagy útdíjoptimalizálás), ebben az esetben a legnagyobb örömöt az egész Európában működő pontos helyzetfelismerése okozta - mondta Rózsa Balázs Krisztián, a Titan Rent ügyvezetője.

Képünk forrása: Shutterstock