Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A havonta mintegy 100 ezer látogatóval rendelkező összehasonlító oldal adataiból kitűnik, hogy míg 2017-ben a megrendelések 36 százaléka 20 Mbps alatti maximális sebességű internetre vonatkozott, ma már ezek aránya mindössze 20 százalék, miközben a legalább 100 Mbps sebességű előfizetések aránya 26-ról 39 százalékra emelkedett. Takács Roland, a Netrisk.hu üzletág-igazgatója a közleményben ismertette: míg a fővárosban az internet megrendelések átlagosan 330 Mbps maximális átviteli sebességre vonatkoznak, addig a nagyobb városokban ez az érték 250 Mbps, a kisebb településeken pedig 150 Mbps körül mozog jelenleg.

Az internetszolgáltatások gyors sávszélesség-bővülését a technológiai paraméterek is segítik, idén eddig az optikai kábelen nyújtott internetszolgáltatások aránya már 26 százalékot tesz ki, szemben a 2017 első öt hónapjában tapasztalt 11 százalékkal - jegyzik meg a közleményben. A jelentős kapacitásbővülés ellenére a megrendelt netes szolgáltatások átlagdíja a tavalyi havi 5100 forintról alig mozdult el, idén 5200 forint körül alakul. (Összefogtak a nagyok: fontos változás jön a netes vásárlásoknál.)

A Telenet.hu adatai alapján a megrendelt televíziós előfizetésekben az átlagos csatornaszám idén 98-ra nőtt a tavalyi 78-ról. A csatornák száma különösen a kábelszolgáltatóknál emelkedett, és a csomagban (telefonos, illetve internetszolgáltatással együtt) megrendelt televíziós szolgáltatások körében átlagosan a 110-et is meghaladja.

A megrendelt televíziós csomagokban a tematikus csatornák közül átlagosan 14 helyet foglalnak el az ismeretterjesztő csatornák, és átlagosan 12 film- és 11 sportcsatorna szerepel. A HD minőségben nézhető csatornák száma a tavalyihoz hasonlóan 2018 eddigi hónapjaiban is 12 volt.

A Telenet.hu-n rendelt mobiltelefonos szolgáltatásoknak már a 42 százaléka korlátlan beszélgetést biztosító előfizetés. Ezek a csomagok jellemzően nagyobb mobiladatcsomagot is biztosítanak, ezért a szolgáltatásért havonta átlagosan 13 300 forintot fizetnek az ügyfelek, míg a hagyományos előfizetéses csomag átlagos havidíja 5400 forint.

A Netrisk.hu online biztosításközvetítő tevékenységi köre 2013-ban banki termékek összehasonlításával bővült, majd 2016-ban távközlési szolgáltatások összehasonlítása is lehetővé vált a portálon.

A kép forrása: Shutterstock