Megelőzhető lehet a pazarlás az éttermekben

Applikációval lehetne megoldani kifőzdék, éttermek és étteremláncok megmaradt és érintetlen ételeit lehet kedvezményes áron megvásárolni, hogy ne kerüljenek a szemétbe.
Rácz Gergő, 2020. szeptember 30. szerda, 20:57
Fotó: Napi.hu

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal adatai szerint Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik, egy magyar állampolgár átlagosan 65 kilogramm ennivalót dob a kukába évente, míg a világon megtermelt csaknem 4 milliárd tonna élelmiszer harmada végzi kukában - írja a hvg.hu.

Egy magyar fejlesztésű alkalmazás, a szeptember 29-től Androidon és iOS-en is elérhető Tudatos az élelmiszer-pazarlással kapcsolatos közösségi szemléletformálást tűzte ki célul. Rajta keresztül kifőzdék, menüztető éttermek és étteremláncok is értékesíthetik a megmaradt, de érintetlen és remek minőségű ételeiket, amivel ők pluszbevételhez, a fogyasztók pedig kedvezményes ajánlatokhoz és változatos fogásokhoz jutnak.

A fejlesztés a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került vendéglátóipari egységeknek is segíteni szeretne, hogy a megmaradt, de jó minőségű ételek értékesítésével többletbevételhez jussanak. A fejlesztés alatt tíznél több hazai étterem csatlakozott hozzájuk - írja a portal.

HOZZÁSZÓLÁSOK