Mi lesz a Google újabb nagy dobása?

Májusban mutatta be a Google a mesterséges intelligencia (MI) által hajtott asszisztensét, a Duplexet, ami képes helyettünk telefonhívásokat elintézni. Az Information értesülései szerint a cég következő lépése az lesz, hogy értékesíti a technológiát olyan vállalatok számára, melyek ügyfélszolgálati, illetve telemarketinges feladatokra használnák fel - írta a Digital Hungary.
Domokos László, 2018. július 15. vasárnap, 10:35
Fotó: Pixabay

A portál forrásai szerint legalább egy nagy biztosítócég már lecsapott az ajánlatra, bár a program tesztelése még igen korai fázisban van és még több hónapba telik mire élesben is bevethető lesz.

A Google azonban cáfol: Jelenleg a Duplex fogyasztói felhasználásán belül arra a részre összpontosítunk, ami segít az embereknek elintézni ezt-azt és nem arra, hogy üzleti szolgálatba állítsuk. Jelenleg nem teszteljük a Duplexet semmiféle vállalati ügyféllel - jelezte a cég egy szóvivője a Gizmodonak.

Amennyiben a cégek a Duplexet választják az élő munkaerő ellenében az katasztrofális hatással lehet több ország gazdaságára - írta a magyar portál.

Fotó forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK