Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Eszerint az it-felelősök a szervezetük forgalmának 45 százalékát nem tudják azonosítani, sőt, majdnem egynegyedük számára a hálózati forgalom 70 százaléka ismeretlen célú vagy eredetű. Az, hogy nem is tudják, milyen alkalmazások futnak a rendszerben, komoly biztonsági kihívások jelent manapság a cégeknek és hatással van az effektív hálózati menedzsmentre is. A felmérésben több, mint 2700, közepes méretű cégeknél dolgozó informatikai döntéshozó vett részt - adta hírül a Sophos.

A válaszadók 84 százaléka egyetért abban, hogy az az alkalmazás ismertségének hiánya komoly biztonsági problémát jelent.

Ha nem látunk mindent a hálózaton, sosem lehetünk biztosak abban, hogy a szervezetünk védve van a fenyegetésekkel szemben. Az it szakemberek túl régóta "repültek vakon", a digitális bűnözők ezt pedig kihasználták - mondta Dan Schiappa, a Sophos alelnöke és általános termékmenedzsere.

A vállalatok havonta átlagosan 7 munkanapot töltenek 16 fertőzött számítógép kármentesítésével. A jelentés szerint a kisebb szervezeteknél (100 és 1000 felhasználó közöttiek) ez a szám 5 munkanap 13 gép megtisztítására, a nagyobbaknál (1001 és 5000 közötti felhasználószámmal) pedig 10 munkanap 20 gép helyreállítására.

Az it felelősök tisztában vannak azzal, hogy a tűzfalak védelmét fejleszteni kell: a vákaszadók 79 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a jelenlegi tűzfaluknál jobb védelmet akarnak.

Fotó forrása: pixabay.com.