Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Írország adatvédelmi bizottsága (DPC) egy héttel ezelőtt közölte, megtiltaná, hogy a Facebook az Egyesült Államokba továbbítsa az uniós állampolgárok felhasználói adatait.

Az előkészített határozattal kapcsolatban a Facebook válaszként közölte, hogy a döntésnek káros következményei lehetnek a gazdaságra nézve, és amellett, hogy más amerikai központú felhőszolgáltatás sora is kérdésessé válik, érintettek lehetnek a kórházak, egyetemek, ami a koronavírus-járvány idején sem éppen szerencsés - írja a 24.hu.

A Facebook javasolta egy újabb, elfogadható adatvédelmi megoldás kidolgozását az európai jogalkotókkal és adatvédelmi szervekkel együttműködésben, amennyiben ugyanis a Facebook nem kap engedélyt adatcserére, az akár a közösségi oldal európai leállását is eredményezheti.

Szakértők szerint ugyanakkor nehezen elképzelhető, hogy Zuckerbergék ezt komolyan gondolnák, hiszen egyetlen cég sem vonulna ki egy ennyire jelentős piacról (főleg hogy Európa a Facebook második legnagyobb piaca az USA után) , és persze az adatvédelmi botrányoktól már egyébként is megtépázott renoméjuknak se tenne jót, ha nem akarnának együttműködni helyi hatósággal, tisztelve a helyi törvényeket.