Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Facebook Inc. azt tervezi, hogy a következő öt évben tízezer embert vesz fel Európában új, úgynevezett metaverzum szolgáltatása üzemeltetéséhez, amelyben a résztvevők virtuális formában létezhetnek és kommunikálhatnak egymással - írta a Reuters. Mark Zuckerberg, a vállalat vezérigazgatója hónapok óta fényezi ezt az újítást.

A cég szeptemberben 50 millió dollárt (15,5 milliárd forint, egy futballstadion ára) csoportosított át a metaverzum létrehozására, amellyel elsőként a Roblox Corp. és az Epic Games vállalatok próbálkoztak. A Facebook korábban elkezdte tesztelni új távmunka alkalmazását, amely olyan virtuális valóságot teremt a felhasználók között, amelyben a cég Oculus Quest 2 fejhallgatójával az avatárukkal lehetnek jelen.

A vállalat júliusban jelentette be, hogy Reality Labs részlegében külön teamet alakított a metaverzum fejlesztésére. A Facebook mostani bejelentését az európai munkaerő-felvételről a kontinens erős technológiai szektorával indokolja, továbbá azzal, hogy Európa a cég egyik legfontosabb piaca.