Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Facebook átmenetileg szünetelteti a gyerekeknek szóló Instagram-fejlesztést, hogy együttműködve a szülőkkel, a szakértőkkel és a döntéshozókkal alaposabban kidolgozza, mit is akar a kölykök elé tolni, valamint hogy meggyőzze az érdekelteket, hogy szükség van erre a termékre - adta a hírül a hvg.hu.

Az Instagram Kidsre a kezdetektől fogva komoly össztűz zúdult: 44 amerikai állam főügyésze kérte a Facebookot, hogy hagyjon fel a projekttel, a demokrata képviselők pedig azt, hogy a közösségi oldal alaposabban mutassa be a terveit.

A leálláshoz közvetlenül az vezethetett el, hogy nemrég kiderült: egy belső jelentés szerint az Instagram veszélyes a fiatalokra. Ezt a Facebook ugyanakkor nem sokkal a mostani bejelentése előtt cáfolta.

Adam Mosseri, az Instagram vezetője korábban úgy nyilatkozott, az Instagram Kids lényege épp az lenne, hogy a 13 évnél fiatalabb gyerekek ne tudják kijátszani az életkori korlátozást. A YouTube-nak és a TikToknak is van gyerekeknek szánt alkalmazása, az előbbi a Magyarországon is elérhető YouTube Kids.