Kihúzzák a szőnyeget az oltásellenesek lába alól

A Facebook még szigorúbban fogja ellenőrizni a vakcinákkal és a koronavírussal kapcsolatos bejegyzéseket, hogy visszaszorítsa az oltásellenes tartalmak terjedését - írja a Telex a cég blogbejegyzése nyomán.
Szász Péter, 2021. február 9. kedd, 10:37
Fotó: Pixabay

Vezető egészségügyi szakértőkkel, köztük az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) való egyeztetést követően úgy döntöttek, hogy kibővítik a koronavírussal és vakcinákkal kapcsolatos álhírek listáját, így jelentősen leszűkítik a közösségi oldalakon rettentően népszerű elméletek terjedését.

A rendelkezés értelmében törölni fogják többek közt az olyan bejegyzéseket, melyek szerint a COVID-19-et ember alkotta, de ennél is érdekesebb, hogy ezentúl azt sem lehet állítani, hogy az oltások mérgezőek, veszélyesek vagy autizmust okoznak.

A portál szerint ezzel lábon lövik a teljes oltásellenes mozgalmat, amely nagyrészt ezekre alapozva tud népszerű maradni például Magyarországon is.

A Facebook bejegyzése alapján az új irányelvek azonnali hatállyal érvénybe léptek, vagyis tegnap óta már aktívan törlik az ebbe ütköző tartalmakat, azokat az oldalakat, csoportokat és profilokat pedig, amelyek mégis ilyeneket osztanak meg, akár törölhetik is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bogatir, 2021.02.10 10:19

Biztos örülni kellene. Valahogy nem tudok. Csak arra gondolok hogy vissza a középkorba. De akkor az inkvizició csak az isten tagadást tiltotta, most már van holokauszt- tagadás és vírus-tagadás és ki tudja mi jön még.. Az illuminátusok jó munkát végeztek, az emberek milliárdjai bégetve vonulnak majd a vágóhídra.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

DrNemoda, 2021.02.09 17:03

Ha így megy tovább, az OGYEI-t is le fogja kapcsolni ......
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html