Fontos bejelentést tett a magyar Vodafone

A lakossági vezetékes piacra is belép a Vodafone Magyarországon, amelynek egyik vezetője szerint a kísérleti időszak után 2020-ban indulhat el az 5G-s mobilszolgáltatás.
Komócsin Sándor, 2018. január 18. csütörtök, 09:06
Fotó: Stocksnap

Mivel a távközlési vállalatok ügyfelei egyre inkább megoldásokat akarnak vásárolni, nem külön vezetékes (például internet) és mobilszolgáltatásokat, a Vodafone belép a lakossági vezetékes piacra is - derül ki abból az interjúból, amelyet Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vezérigazgató-helyettese adott a Világgazdaságnak.

A cég arra készül, hogy újításának köszönhetően hamarosan "húzogathatja versenytársai bajuszát". Technikai kérdés, hogy saját drótokat fektetnek-e le vagy meglévő hálózatokat bérelnek. A Vodafone örül annak, hogy a kormány igyekszik gyorsítani a hálózatépítéssel kapcsolatos engedélyezési eljárásokat.

A szakember szerint 2020-ra juthat el arra a szintre a mobiltelefon üzletág legújabb szabványa, az 5G fejlesztése, hogy használható legyen, azaz ne csupán kísérleteket folytassanak vele.

A nyitókép forrása: Stocksnap.com

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2018.01.18 10:13

Túlzsúfolt a hazai piac minden területen, a vezetékes pedig csoda, hogy még van.
Ezt is csak ezzel a hülye néppel lehet megcsinálni, hogy sok a szolgáltató, mégis drága a szolgáltatás.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html