Az autógáz tartályok kötelező felülvizsgálatakor a jövőben az eredményt egy adatbázisba kell felvinni, a dupla falú tartályoknál az ellenőrzés periódusa 4 évről 10 évre változik, és ha a tartály elérte a maximális életkorát, használhatatlanná kell tenni azt.

Az autógáz tartályon szemrevételezéssel és a gyártó által előírt egyéb vizsgálatokkal történő ellenőrzést kell végezni. A cseppfolyós tartályoknál, azoknak a járművön történt üzembe vételét (beszerelését) követően minden 10. év letelte előtt, míg a sűrített földgáz vagy egyéb gáz töltethez gyártott tartályoknál a beszerelést követően minden 4. év letelte előtt kell elvégezni az ellenőrzést.

Végül a kriogén tartályoknál (ezek dupla falúak, a két fal között vákuum szigeteléssel) a beszerelést követően minden 10. év letelte előtt kötelező a vizsgálat. A vizsgálat eddig is kötelező volt, de a kriogén tartályoknál 4 évente kellett megejteni. Az ellenőrzést végző szerelő műhelynek az ellenőrzés eredményét egy országos nyilvántartásba kell felvinnie.

Kérdés, hogy az autógáz tartály mennyi ideig üzemeltethető? Ezt alapvetően a gyártó adja meg, de a tervezet a gyártástól számított maximális időtartamokat határoz meg. Így a cseppfolyós autógáz tartályoknál legfeljebb a gyártástól számított 15 év, a sűrített földgáz vagy egyéb gáz töltethez gyártott tartályoknál legfeljebb 20 év, és szintén 20 év a maximális használhatóság a kriogén tartályoknál is.

Amennyiben a tartály kora elérte ezeket a maximális időket, akkor a szerelő műhelyben - gázmentes állapotban - a további használatra alkalmatlanná kell tenni. Ugyan ez vonatkozik a beazonosítatlan tartályokra is.