Brexit után: a Google kivette a briteket az EU-ból

Elvesztik az EU-s adatvédelmet a britek a Google-nál, a cég ugyanis bejelentette, hogy a brit felhasználók fiókjára ezentúl az amerikai adatvédelmi szabályok vonatkoznak - írja a Reuters nyomán a Portfolio.hu.
Domokos László, 2020. február 20. csütörtök, 10:42
Fotó: Getty Images

A Google lépésével több tízmillió brit felhasználó fiókja kisebb védelmet élvez majd, emellett a hatóságoknak is könnyebb lesz hozzájuk férni. A lépést a britek EU-ból való kilépésével indokolta a techcég - írt a portál.

A társaság európai székhelye Írországban van, ahol az egyik legerősebb az adatvédelmi szabályozás. Korábban ide tartoztak a cég brit ügyfelei is, de most kivonják őket az ír joghatóság alól, mivel nem lehet tudni, hogy Nagy-Britannia továbbra is követi-e a GDPR elveit vagy más szabályokat fogad majd el, amelyek hatással lehetnek a felhasználók adatainak kezelésére is.

A nagyobb gazdaságok között az USA-nak van az egyik leggyengébb adatvédelmi szabályozása. A Reuters szerint az ügyre rálátó források úgy vélik, a következő hónapokban más amerikai techcégek is hasonló döntésre juthatnak, ilyen lehet például a Facebook is.

HOZZÁSZÓLÁSOK