Korábban annyira általánossá vált a jelenség, hogy a Microsoft böngészőit (Explorer, majd Edge) csak arra használják a felhasználók, hogy az első Windows telepítés után letöltsék valamelyik más böngészőt, hogy már mémek is készültek erről. A cég lényegében az elmúlt időszakban fel is adta, hogy saját platformját tovább fejlessze és azt kínálja az embereknek, lévén átváltottak egy Chromium-alapú - vagyis a Google Chrome motorjára épülő - böngészőre, aminek csak a neve maradt meg a rossz csengésű Edge. A megoldás lényege, hogy a Microsoft csinált egy új felületet a böngészőnek, beépített pár saját megoldást, de a Google Chrome bővítményei teljesen kompatibilisek a programmal, így lényegében egy kattintással átválthatnak rá a felhasználók.

A Google viszont nem örül annyira a Microsoft lépésének - miközben a netes böngészőpiac fele a Chrome-é - így piti harcba és üzengetésbe kezdett. A Microsoft újratervezett böngészőjének megjelenése óta egy e-mailt kapnak azok, akik egy új eszközről az Edge-el jelentkeznek be Gmail-fiókjukba.

A szokásos figyelmeztető e-mailnél viszont ez egy picit több: felhívja a figyelmet arra is, hogy a Windows 10-ből a Chrome-mal lehet a legtöbbet kihozni, amely gyors, egyszerű és modern böngésző. Mindez persze azt sugallja, hogy az Edge-re ugyanez nem érvényes, amivel a Google nem csak saját termékét ajánlja figyelmünkbe, de a konkurenciát is megpróbálja hitelteleníteni - írja a Computerworld.