A Google Drive mostantól 5 millió elemre korlátozza a felhasználókat. A Google Workspace szóvivője hétfő este e-mailben erősítette meg a változást, miután egy Reddit-felhasználó hétfőn közzétette, hogy a Google előzetes figyelmeztetés nélkül 5 millió tételes korlátot vezetett be az emberek Google Drive-fiókjaira.

A Reddit-felhasználó szerint február 14-e körül kezdtek értesítéseket kapni sikertelen feltöltésekről, még egy új üres mappa létrehozására vonatkozóan is.

A megbízható teljesítmény fenntartása érdekében az egyes felhasználók Google Drive-ban összesen 5 millió elemet hozhatnak létre

– közölte a Google Workspace szóvivője a CNET szerint.

Súlyos károkat okozhat a változtatás

Hozzátette a szóvivő, hogy a módosítás csak a felhasználók egy részét érinti, akik azzal segíthetnek magukon javaslata szerint, hogy kikukázzák a fölösleges fájlokat.

Vannak olyan felhasználók is, akiknek óriási mennyiségű fájl gyűlt össze a Drive-fiókjukban és a korlátozás hirtelen rosszul érinti őket, ugyanis egyszerre kell több milliós nagyságrendű elemtől megszabadulniuk.

Már a rövid videók után is fizet a YouTube

A Youtube új kereseti lehetősége, hogy a felhasználók rövid videókat tölthetnek fel, és a Youtube-Shorts videófolyamban megjelenő pár másodperces felvétel után megosztja a reklámbevételt a videófeltöltővel. Bővebben>>>