Gyökeresen átszabják a Google Mapset

Új funkciókkal fejlesztik a Google Mapset, aminek révén jóval nagyobb jelentősége lesz a felhasználók által küldött tartalmaknak. Már nem egyszerű térképszolgáltatás lesz a Google Maps a Local Guides lehetőséggel.
Szabó Dániel, 2019. november 24. vasárnap, 13:47
Fotó: Getty Images

A Google Térkép eddig sem szűkölködött fotókból és visszajelzésekből, ám a jövőben sokkal nagyobb hangsúlyt kap a funkció: bevezetik a Local Guides nevű újítást, melynek lényege, hogy személyre szabott idegenvezető lesz a Mapsből - derül ki a hvg.hu írásából.

A lényeg az, hogy a felhasználók értékelhetnek helyeket, amelyeket aztán mások pontozhatnak is, vagy feliratkozhatnak a legjobb tartalmakat közlők írásaira, bejegyzéseire, fotóira. Ezt követően, ha valaki keres valamit, akkor a Google algoritmusa ajánlatokat ad arról, hogy hova lehet még érdemes elmenni. Egy gyakorlati példával élve: amennyiben egy felhasználó keres magának egy éttermet, akkor annak értékelését, leírását összehasonlítja mások javaslataival, így több alternatívát is feldob majd az embereknek a program.

A Google új profilt is készít segítőinek, akik adatlapjukon rövid bemutatkozást írhatnak magukról, és arról, a város melyik részét ismerik úgy, mint a tenyerüket - derül ki a portál összefoglalójából. A lényeg az, hogy mintha egy Instagram-oldalt, vagy tematikus blogot követnének az emberek, láthatják, hogy pontosan milyen fogásokról is írt a készítő, mit értékelt, mikor volt ott. Ez elméletileg pontosabb képet ad majd másoknak, hogy miről is van szó, érdekli-e őket az ajánlott hely.

A fejlesztés egyelőre kilenc nagyvárosban kezd működni, név szerint Londonban, New Yorkban, San Franciscóban, Tokióban, Sao Paulóban, Bangkokban, Delhiben és Oszakában, valamint Mexikóvárosban. Később biztosan bővítik majd a Local Guides-t más városokkal, de még nem tudni, hogy Magyarországon mikor válik elérhetővé.

Augusztusban már kapott egy hasznos új funkciót a Google Maps: a gyalogos élőkép pontos képet adott arról, hogy autó nélkül merre lehet közlekedni, milyen lezárások vannak éppen.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

palm, 2019.11.29 07:58

@CocoBinky: Csak a Translator Toolkit szűnik meg (amihez bejelentkezés kell). A publikus Google Translate továbbra is megmarad.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

CocoBinky, 2019.11.25 18:44

A Google fordító is nagy változtatásokon, fejlesztéseken van túl, ezért volt nagyon meglepő, mikor küldtek egy e-mailt, hogy december 4-étől megszűnik. Hogy lehet egy ilyen alapszolgáltatást megszüntetni? Én például napi szinten használom. Nagyon szeretem azt a kis hangszóró funkciót, hogy ki is lehet mondatni a szavakat az anyanyelvi narrátor hanggal.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html