A Meet tervezése, felépítése és működtetése során elsődleges szempont a biztonság. Azok a szolgáltatások, amelyek korábban csak a G Suite előfizető ügyfelek számára voltak elérhetők, most mindenki számára díjmentessé válnak, beleértve a biztonsági megoldásokat, a sok résztvevős konferenciákat (egyéni felhasználók esetén 100, üzleti és oktatási partnereknek 250 résztvevőig), a nagy felbontású képernyőmegosztást, a valós idejű feliratokat és az igényekhez igazodó elrendezéseket, így a kibővített csempés nézetet is - olvasható a közleményben.

A jövő héttől kezdődően fokozatosan teszik elérhetővé a Meetet. Előfordulhat, hogy a felhasználó nem tud azonnal létrehozni találkozót a meet.google.com oldalon, viszont ilyen esetben feliratkozás esetén értesítést kap, amint elérhetővé válik számára is a szolgáltatás.

Január óta a Meet napi felhasználási csúcsa harmincszorosára növekedett. E hónapban ezen keresztül naponta 3 milliárd percnyi videóbeszélgetés zajlik és 3 millió új felhasználóval bővül minden egyes nap. A múlt héten a napi felhasználók száma meghaladta a 100 milliót.