Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az App működése egyszerű: mikor valaki hallja, hogy egy gyorshajtó közelít felé, előveszi a telefonját és levideózza az autót. Az alkalmazás a rendszám alapján meghatározza, hogy milyen autóról van szó - ez az adatbázis nyilvános - és a jármű méretei, tengelytávolsága alapján kiszámolja, hogy milyen gyorsan ment.  Ezekkel aztán a hatóságokhoz lehet fordulni - olvasható a portálon.

Ugyan az app még nem érhető sem a Google sem pedig az Apple alkalmazásboltjában, a fejlesztőkre máris rázúdult a népharag.

A legtöbb kritika arról szól, hogy az applikáció gyakorlatilag besúgóvá teszi a felhasználót.

A Speedcam Anywhere nevű app fejlesztői azzal védekeznek, hogy a sebességhatárok azért vannak, hogy betartsák azokat és ezzel nagyon sok haláleset lenne megelőzhető.

A Google egyébként azért tagadta meg, hogy felvegye az appot az áruházába, mert kételkedik abban, hogy egy autó sebessége meghatározható lenne pusztán a mesterséges intelligencia segítségével. Ezt az állítást ugyanakkor a fejlesztők megcáfolták, mikor bemutatták az applikációt.

Az Apple is blokkolja a programot, de ők egyelőre nem mondták meg, miért.

A brit rendőrség már évek óta elfogadja a felhasználók által feltöltött felvételeket a közlekedési bűncselekményekről. Egyelőre azonban nem indulhat eljárás senki ellen a Speedcam Anywhere számításai alapján mert azt a Belügyminisztérium még nem vizsgálta meg és jogilag sem minősül sebességmérő kamerának.