Halálos baki a Facebooknál - Zuckerberg is érintett

Körülbelül kétmillió emberrel és ismerőseikkel közölte pénteken a Facebook tévedésből, hogy meghaltak, hatalmas megdöbbenést okozva.
Inforádió, MTI, 2016. november 12. szombat, 12:33
Fotó: Reuters

Amerikai sajtóhírek szerint több millióan szembesültek azzal pénteken, amikor bejelentkeztek a közösségi oldalra, hogy megjelent a felirat, miszerint egyik ismerősük meghalt. Ezt a Facebook az adatlapokon akkor jeleníti meg, amikor az elhunyt rokonai jelzik a Facebooknak, hogy a felhasználó már nem él.

Nem úszta meg Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója sem. "Reméljük, hogy akik szeretik Markot, békére lelnek abban, amit mások megosztanak róla" - állt Zuckerberg profilján egy ideig.

A portál szóvivője szerint tévedésből rövid ideig olyan felhasználók adatlapján is megjelent az üzenet, akik egyáltalán nem haltak meg, és nagyon is élnek. "Borzalmas hiba történt, amelyet azóta orvosoltunk" - mondta el a közösségi oldal szóvivője.

A Washington Post újságíróját Abby Ohlheisert is "halottá nyilvánította" a közösségi oldal. "Délután a profilomon megjelent egy kedves üzenet a barátaimnak, hogy emlékezzenek rám, és találjanak békét abban, amit mások megosztanak rólam. Nagyon megható volt a kis virággal együtt. Csak az a bibi, hogy nem haltam meg" - írta Ohlheiser.

Ha a hozzátartozók jelzik a Facebooknak, hogy egy rokonuk meghalt, a felhasználó adatlapját a közösségi oldal megemlékező oldallá alakítja át. Ehhez azonban be kell mutatni a halotti bizonyítványt.

HOZZÁSZÓLÁSOK