Hasznos újdonsággal áll elő a Facebook

Elsőként a Facebook mobilos verziójában jelenik majd meg a Manage Activity nevű új funkció, ami jelentős mértékben megkönnyíti a kellemetlenné váló bejegyzések törlését a közösségi oldalról - adta hírül a hvg.hu.
Domokos Erika, 2020. június 2. kedd, 19:26
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A régi bejegyzéseket eddig az idővonal visszatekerésével vagy az emlékek funkció használatával, egyesével lehetett törölni. A Facebook fejlesztői most ezt pótolandó készítettek egy újdonságot - olvasható a hvg.hu cikkében.

A Manage Activity (magyarul valószínűleg: Tevékenységkezelő) nevű funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyesével, vagy akár csoportosan is töröljék a régebben tett bejegyzéseket. Mindezt elsőként a Facebook mobilos applikációjából lehet majd elérni.

A bejegyzéseket többféle módon lehet törölni. Vagy átkerül a kukába, ahonnan 30 nappal később tűnik el végleg (kivéve, ha mi hamarabb töröljük onnan), illetve archiválhatjuk is a posztot. Ebben az esetben az többé nem lesz nyilvános. (Hasonló funkció van az Instagramon.)

A cég szerint ezzel szeretnék megkönnyíteni, hogy a nem kívánatos bejegyzésektől megszabaduljanak a felhasználók. A funkció egy szűrőt is tartalmaz majd, amivel bizonyos személyekre (a velük kapcsolatos posztokra), vagy éppen időintervallumra lehet rákeresni - ismertette az újdonságot a lap.

HOZZÁSZÓLÁSOK