A streamingalapú HBO GO változtatott működésén, és ma már több régebbi (okos)tévén egyáltalán nem elérhető. A jelenség oka, hogy a fenntartó szűkítette a támogatott eszközök – pontosabban operációs rendszerek – listáját, aminek számos készülék esett áldozatul.

A közelgő változásra egy már január 13-án kiküldött e-mailben figyelmeztette a Vodafone azokat, akik nála fizettek elő a szolgáltatásra.

A támogatás január 19-től szűnt meg az alábbi készülékek, illetve rendszerek esetében:

  • Samsung Orsay TV,
  • Sony PlayStation 3 játékkonzolok,
  • Samsung – OS Tizen 2015 verzió és alatta,
  • LG – WebOS 3.5-ös verzió alatt.

A portál egyik olvasója levélben fordult a csatorna ügyfélszolgálatához, ahol két dolgot javasoltak neki:

  • próbálja meg frissíteni a televízió operációs rendszerét
  • vagy más eszközökön keresztül (például okostelefon, táblagépen, számítógépen) elindítani az oldalt, hiszen azokon továbbra is működik az HBO GO.

Hozzátették, hogy ha a frissítést követően sem működik a szolgáltatás, akkor a készülék már nem támogatott.

Tv-okosító

Az ügyfélszolgálat azt is javasolta, hogy ha valaki mindenképpen a tévéről akarja indítani az HBO GO-t, akkor vásároljon „egy tv-okosítót”. Az ilyen médialejátszók androidos felületté változtatják a televízió képernyőjét, és lehetővé teszik a szolgáltatás használatát.

Ilyen támogatott eszköz például a Google Chromecast, amellyel egy másik eszközön futtatott tartalom tükrözhető a tévé képernyőjére. Ezek a készülékek azonban nem olcsók: a Chromecastért például közel 13 ezer forintot is elkérnek. Ebben ráadásul nincs benne az HBO GO előfizetési díja, az összeg csupán a befektetés ahhoz, hogy a már nem támogatott eszközön újra elérhető legyenek a felület tartalmai.

A jelenséggel egyáltalán nincsenek kibékülve az HBO GO magyar előfizetői, a szolgáltatás Facebook-oldalán megsokasodott kommentek között pedig olyanokét is olvasni, akiket hideg zuhanyként ért a változás. Állították ugyanis, hogy nem értesítették őket a készülő változásról.