Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Március 3-án kezdődik az Antenna Hungária digitális földfelszíni sugárzású tévés adóhálózatának technológiai továbbfejlesztése, melyet követően a cég által sugárzott fizetős tévécsatornák DVB-T helyett DVB-T2 rendszerben lesznek foghatók - olvasható a portálon.

Az átállás országosan tíz ütemben zajlik majd, elsőként az északkeleti és kelet-magyarországi előfizetők lesznek érintettek. A szolgáltató nekik már ingyenesen kiküldte postán azt a DVB-T2 rendszerű dekódert, mellyel az adások a technológiaváltást követően is problémamentesen foghatók lesznek. A technológiai átállás során újabb frekvenciacserékre lesz szükség (egy első körös átrendezés már volt február 4-én), mind az ingyenes MinDig TV, mind pedig a fizetős MinDig TV Extra platformokon.

Az Antenna Hungária ígérete szerint a munkálatok ideje alatt csak a szükséges ideig szünetel a műsorsugárzás, a digitális adók visszakapcsolásának várható időpontja az érintett napon 19:00 óra. A frekvenciacserék nem érintik az adók kisugárzott teljesítményét, ezáltal a MinDig TV és MinDig TV Extra programjai változatlan lefedettségi területről érhetők el.

Az Antenna Hungáriának a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) televíziós gyorsjelentése szerint tavaly év végén nagyságrendileg 85-90 ezer MinDig TV Extra előfizetője volt - írja a HWSW. A vállalat fizetős platformja az elmúlt években lassan de biztosan fokozatosan teret vesztett a versenytársakkal szemben, két év alatt elvesztette előfizetőinek nagyjából 10-12 százalékát.