Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Vodafone Zrt. közleménye szerint a vállalat minden Németországban roamingoló ügyfele bruttó 10 ezer forint értékhatárig jóváírást kap a 2016. december 19-én 20 órától december 20-án 10 óráig terjedő időszakban bonyolított sms- és hívásforgalmából. A jóváírás a Magyarországra és Németországon belülre indított hívásokra, valamint a Németországban fogadott hívásokra vonatkozik, közölte a Vodafone Magyarország kedden.

A Magyar Telekom Nyrt. pedig a merénylet idején Németországban tartózkodó ügyfeleinek roamingdíjából legfeljebb 10 ezer forintot ír jóvá. A szolgáltató az előfizetőket hamarosan sms-ben tájékoztatja.

A Telenor kedden szintén arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a berlini események kapcsán minden ügyfele számára ingyenessé teszi a december 19-én 20 óra és december 20-án 20 óra között Németországból Magyarországra indított, valamint a Németországban fogadott, Magyarországról indított roaming hívások díját bruttó 10 ezer forint értékhatárig, amelyet utólag számlajóváírás keretében számolnak el.

Hétfő este Berlin nyugati részének központjában, az egyik leghíresebb karácsonyi vásáron egy teherautó belegázolt a tömegbe, legalább tizenketten meghaltak, 49-en megsérültek, többen súlyosan. A gépkocsi vezetője megpróbált elmenekülni a helyszínről, de elfogták, és jelenleg is tart a kihallgatása.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke az M1-en kedden kora reggel elmondta, a berlini magyar nagykövetség ügyeleti telefonszámán hárman jelezték, hogy nem találják rokonukat. Mindhárom esetben felvették az adatokat és továbbították a német rendőrségnek. Egyelőre várják és gyűjtik a további információkat.