Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mostantól minden új tarifának része az EU roaming környezetben is használható Vodafone Pass csomag, amellyel kompromisszum nélkül használhatóak a legnépszerűbb közösségi applikációk (például Facebool, Instagram, Twitter) - derül ki a Vodafone közleményéből. A Vodafone Passba tartozó applikációk használata ugyanis nem fogyasztja a csomagba foglalt adatmennyiséget, így korlátlanul használhatók egészen addig, amíg az előfizetőnek minimális tarifába foglalt vagy vásárolt adatkeret a rendelkezésére áll.

A Vodafone Go csomagokban a Social Pass révén korlátlan a Facebook, az Instagram és a Twitter használata, a Vodafone Red csomagokban pedig a közösségi oldalak mellett a Connect Pass teszi lehetővé a Facebook Messenger, a WhatsApp és a Viber korlátlan használatát.

Nagyobb adatkeretek

A szolgáltató emellett szinte minden új tarifájában jelentősen megemelte az adatkeretet, a hangalapú feltöltőkártyáknál pedig új ügyfelek - június 5. és július 31. közötti aktiválás és feltöltés esetén - 30 napig belföldön, június 12-től pedig az EU és további 6 ország területén felhasználható, 4 GB nyári adatforgalmat kaphatnak. A meglévő feltöltőkártyás ügyfelek a Mobil Vodafone alkalmazásban aktiválhatják a nyári adatot - közölte a mobilszolgáltató.

A kis- és közepes vállalkozásoknak szóló Business Red csomagok változatlan formában érhetőek el, az új roamingszabályozást ugyanolyan módon alkalmazva, mint a lakossági Red csomagokban.

Megszűnik a roaming

A mobilszolgáltató emlékeztet továbbá, hogy június 15-től az EU, Liechtenstein, Izland és Norvégia területén megszűnnek a külön roamingdíjak. A szabályozásnak megfelelően a hívásfogadás mindig díjmentes, hívásindítás esetén pedig a hazai, hálózaton kívüli díjak érvényesek. Az EU-s, de nem hazai számok hívása az EU területéről indítva, magyar sim-kártyával roamingolva hálózaton kívüli hívásnak számít.

A szabályok megváltozásával megszűnik az Európa Napijegy, valamint a feltöltőkártyás ügyfeleknek eddig kínált Európa hazai áron opció és Európa adat napijegy, viszont továbbra is változatlan feltételekkel érhető el az EU-n kívülre utazók számára a Világ Napijegy.

Arányos felhasználás

Az EU és a további hat ország területén történő díjmentes roamingolás feltétele az EU előírását követve az úgynevezett arányos felhasználás, vagyis az, hogy a vizsgált, gördülő 4 hónapos periódusokban az ügyfél többet használja a telefonját itthon, mint barangolás közben vagy többször csatlakozzon a hazai hálózatra, mint valamely külföldi, szabályozott ország hálózatára.

Amennyiben egy ügyfél esetében az derül ki, hogy a vizsgált ciklusban többet használta külföldön a telefonját, mint Magyarországon és többször csatlakozott külföldi, szabályozás alá eső ország hálózatára, mint a hazai hálózatra, akkor a figyelmeztetést követően két hét áll rendelkezésére, hogy változtasson felhasználási szokásain - emeli ki a közlemény.