Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Apple a szeptember végén lezáródott harmadik negyedévben a 62,9 milliárd dolláros bevételt könyvelt el, ami 20 százalékos növekedés az előző év azonos időszakában produkált 52,5 milliárd dollárjához képest. A profit még durvábban emelkedett, a 10,7 milliárd dolláros haszon 31 százalékos plusszal 14,1 milliárd dollárra nőtt.

Ennek ellenére azonban az Apple részvényeinek árfolyam több mint 10 százalékkal zuhant. Ennek oka, hogy a cég bejelentette: mostantól nem fognak eladási darabszámokat közölni - olvasható a hvg.hu cikkében.

Az Apple szerint erre jó okuk van, a termékek között ugyanis olyan nagy az árkülönbség, hogy az eladási számok nem tükröznék jól a cég pénzügyi teljesítményét.

A most, utoljára közölt számok szerint iPhone-ból a harmadik negyedévben például 46,9 millió fogyott, míg 2017 azonos időszakában 46,6 millió darab.

Az Apple a szolgáltatásokból is rekord bevételre tett szert, az elmúlt három hónapban elérték a 10 milliárd dollárt.

A kép forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!