Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kutatás szerint a biztonságtechnológia jelenti a legfontosabb informatikai problémát a vállalatok számára, az egyéb innovatív technológiai átalakításokat pedig mind hátrébb sorolják. A megkérdezett vezetők 86 százaléka állította, hogy a felhő biztonsága a legfontosabb technológiai kérdés számára, ami meghatározza a vállalata működését - ezt követte az autonóm adatbázisok (78 százalék) és a mesterséges intelligencia (75 százalék) problémája.

Jóllehet a dolgok internete hálózata (Internet of Things - a dolgok internete: a világhálóra csatlakozó intelligens használati eszközök kapcsolódása), a blokklánc technológia és a chatbotok folyamatos reflektorfényt élveznek a médiában és az iparágban, a válaszadók jóval alacsonyabb szintre értékelték ezeket a fontossági listán. Az iparágban tevékenykedő válaszadók az IoT eszközök kihívásait 70 százalékra, a blokkláncokét 66 százalékra, a chatbotokét pedig 57 százalékra értékelték.

A cégeknek a közeljövőben a felhőbeli biztonság az első, amelyet szorosan követnek az autonóm adatbázisok. Az üzleti vezetők 59 százaléka úgy gondolja, 3 éven belül a felhő biztonságára fog támaszkodni; 42 százalékuk szerint viszont 2021-re az autonóm adatbázisok jelentik a biztos pontot a vállalatuk működésében, ami ezen technológiának köszönhetően sokkal hatékonyabb lesz, és segít az emberi eredetű hibák elkerülésében - közölték.

A vállalatok már felismerték, hogy a kibervédelem a fennmaradásuk egyik alappillére, bár az iparág vezető szereplői elsősorban az adatvédelemre fókuszálnak - mondta Szuhai Gusztáv, az Oracle biztonsági megoldásokért felelős kereskedelmi vezetője.

Magyarországon az üzleti vezetők mind jobban érdeklődnek az olyan technológiák iránt, amelyek növelik hatékonyságukat, illetve amelyekkel megújíthatják piaci stratégiájukat. Ugyanakkor érzékelik a sérülékenység üzleti kockázatait is, így olyan kiberbiztonsági megoldást szeretnének, ami azonnal teljes körű védelmet nyújt az adataik számára - tette hozzá.