Ahogy a Microsoft korábban megígérte, október elején ki is adta a Windows 10 újabb nagy frissítését, a 2018. októberi nagy frissítő csomagot. Csakhogy sok felhasználó arról számolt be, hogy a telepítés alatt/után a Windows mindent letöröl az ember gépéről - személyes dokumentumokat, képeket, zenéket, mindent.

A bajra gyorsan reagált a Microsoft és a legfrissebb hírek szerint a redmondi cég minden pórul járt ügyfelének felajánlotta, hogy segít, ezt csak kérni kell tőlük. A The Verge azonban arról számolt be, hogy a Microsoftot többen is figyelmeztették a hibára a frissítés kiadása előtt, mégsem tettek semmit - írja a hvg.hu.

A Microsoft még a Windows 8 kapcsán felmerülő problémák idején döntött arról, hogy a korábbi zárt ajtós fejlesztési stratégia helyét egy újfajta szellemiség veszi át: a felhasználók előre kipróbálhatják a rendszert, hogy aztán a visszajelzések alapján tökéletesítsék azt - emlékeztet a hvg.hu.

Ezzel párhuzamosan, még 2017-ben a Microsoft elbocsátotta a szoftvertesztelő mérnököket, hogy teljes egészében a Windows felhasználóira támaszkodjon. Hal Berenson, a Microsoft korábbi alkalmazottja szerint valószínűleg azt történhetett, hogy a fejlesztők javították a hibát, de nem javítottak ki minden olyan paramétert, ami előidézheti azt. Hogy pontosan mi okozta a problémát, a Microsoft egyelőre nem árulta el.

Képünk forrása: Unsplash.com