Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A versenyre minden olyan ötlettel lehet jelentkezni, amely egy társadalmi problémára ad fenntartható megoldást - olvasható az SAP közleményében. A legjobb, leginnovatívabb pályázatok benyújtói egy speciális képzésen vesznek részt Budapesten, ahol az úgynevezett design thinking módszertant is felhasználva üzleti modellt faraghatnak elképzelésükből.

Az így finomra hangolt ötleteket egy nemzetközi zsűri értékeli, és a legígéretesebbeket kéthetes berlini tanulmányútra, a Social Impact Lab központjába hívják - derül ki a közleményből. E szervezet az egyik vezető közösségi innovációs központ Németországban, melynek nevéhez számos társadalmi projekt elindítása, felkarolása kötődik.

Az SAP-Startery verseny nyertesei itt többek közt nemzetközi kapcsolatrendszerre tehetnek szert, sikeres társadalmi vállalkozások tapasztalataival ismerkedhetnek meg, amelyeket saját projektjeikbe építhetnek be.

Tavaly a MagikMe hazai közösségi vállalkozó is a nyertesek között volt, amely olyan játszótereket szeretne meghonosítani minél több helyen, amelyeken a sérült gyermekek együtt tudnak játszani egészséges társaikkal. Harsányi Eszter, a MagikMe vezetője szerint a társadalmi vállalkozások elterjedésében, fejlődésében alapvető fontosságú, hogy az ötletek piaci alapon legyenek versenyképesek, amelynek megtervezéséhez, fejlesztéséhez biztos támpontot ad a Startery programja.

A pályázati jelentkezéseket angolul várják szeptember 15-ig ezen a honlapon.