A magyar kormány 6,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a cég számára. A vállalatcsoport a világ 134 országában van jelen, a további bővítés helyszínének Magyarországot választotta, a miniszter a döntés miatt köszönetét fejezte ki a vállalat vezetésének és a ceglédi gyárban dolgozó magyaroknak is.

Elektromobilitási gyárat hoznak létre Cegléden - ahol 1300 embert foglalkoztatnak -, ugyanis a következő öt évben jelentős bővülésre számítanak ebben az iparágban. Az elektromobilitással az autóipar hozzá tud járulni a klímavédelemhez - mondta Jörg Spiegel, az Infineon Technologies AG alelnöke, az Infineon Technologies Cegléd Kft. felügyelőbizottságának tagja.

Nyilvános cégadatok szerint az Infineon Technologies Cegléd Kft. a 2017. október 1-től 2018. szeptember 30-ig tartó üzleti évében 13,078 milliárd forint nettó értékesítési árbevételt ért el, ami mintegy 2,48 milliárd forinttal több az előző évinél. A társaság adózott eredménye a 2018-as üzleti évben 286,9 millió forintot tett ki, szemben az előző évi 427 millió forinttal - írta az MTI.