A Vodafone Magyarország augusztus elsején lett a UPC Magyarország 100 százalékos tulajdonosa. Szeptember elsejétől minden olyan ügyfél, aki rendelkezik egy Vodafone mobil havidíjas, hangalapú és legalább egy otthoni UPC vezetékes - internet, telefon vagy kábeltelevízió - előfizetéssel, illetve mindkét szolgáltatónál megegyeznek a személyes adatai az előfizetői szerződéseken, automatikusan részesül a két vállalat által nyújtott kedvezményekből.

Ugyanakkor azoknak az ügyfeleknek is jár a kedvezmény, akik új hűségszerződéssel vagy hűségidő hosszabbítással válnak a cég előfizetőivé szeptember 1-től, és a kedvezményre jogosult Vodafone mobil tarifákat használják - derül ki a Vodafone közleményéből.

A változás érinti a Vodafone Go, RED Live vagy RED Live+ előfizetéssel rendelkező közös ügyfeleket, akik a meglévő csomagjukon felül havi 2 GB extra mobil adatkeretet kapnak. A közös ügyfelek számára díjmentessé válnak a hívások a UPC vezetékes hálózatából Vodafone mobil számokra, illetve a Vodafone hálózatából is díjmentes lesz a UPC vezetékes számainak a hívása.

A RED Live és RED Live+ előfizetéssel rendelkező közös ügyfelek számára ezen felül elérhetővé válik a gondtalan televíziónézés mobilon, mivel a Horizon GO alkalmazás is bekerül az EU Video Passba, az így ezentúl nem fogyasztja a rendelkezésre álló adatkeretüket.

A közös ügyfelek  a fentieken túl a WiFi-pótló opcióval korlátlan mobiladatot kapnak 3 napon át, amennyiben egyedi probléma adódna a vezetékes UPC internetszolgáltatásukkal.

A közös ügyfelek, illetve a Vodafone-hoz most csatlakozók számára továbbra is rendelkezésre áll a Vodafone Family, amellyel a családok már a második SIM-kártyától további havidíj kedvezményeket kapnak.

A vállalatok sem maradnak ki. Az egyesülő vállalat a nagyvállalati szegmensben még markánsabban tud megjelenni a kibővült szolgáltatási portfólióval, a kisvállalati piacon pedig a Vodafone és a UPC szolgáltatásai kiegészítik egymást - mondta Király István, a Vodafone vállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese, aki szerint az, hogy a távközlési paletta teljes egészével ki tudják szolgálni a cégeket, a vállalkozások és az egész ország előnyére válik.