Az új generációs üzenetküldő szolgáltatás a 25 éve működő és a még mindig gyakran használt klasszikus szöveges sms-t és a másfél évtizede debütált mms-t egészíti ki új funkciókkal: csoportos chat-eléssel, HD minőségű fényképek, videók megosztásával, fájlok küldésével, saját pozíció megosztásával vagy akár csoportos üzenet küldésével. Az előfizetők az RCS szolgáltatást aktiválva egymás között és a világ bármely más RCS felhasználójával internet alapú chat formájában is tudnak üzenetet váltani.

Az új szolgáltatás, egyes mobiltelefon készülékeken az előre telepített üzenetgombról közvetlenül elérhető, vagy a letölthető Android Messages alkalmazásban aktiválható.

Igénybevételéhez nincsen szükség regisztrációra csevegőalkalmazásban vagy közösségi oldalakon.

Az elküldött üzenetek mindenképpen célba érnek akár chat üzenetként internet kapcsolaton keresztül, akár sms vagy mms formájában. A szolgáltatás aktiválása díjmentes, de a chat-forgalom, képek, fájlok küldése az előfizető adatdíjcsomagjának terhére adatforgalmat generál lakossági és üzleti mobilinternet szolgáltatás esetében egyaránt.

A kép forrása: Napi.hu/Szabó Dániel