Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Magasabb fokozatra kapcsol a Facebook, és új fejlesztést vet be annak érdekében, hogy kiszűrje az álhíreket, vírusokat terjesztő, vagy éppen mások posztjaival lájkokat gyűjtő profilokat. A cég biztonsági csapata blogposztban közölte, hogy mostantól nehezebb lesz fenntartani ilyen fiókokat, mert egy korábbinál fejlettebb módszerrel kezdik keresni a gyanús aktivitási mintákat - idézi a portál.

Gyanússá az a felhasználó válik, aki ugyanazt a tartalmat posztolja többször is, túl gyakran posztol, vagy hirtelen ugrik meg az általa küldött üzenetek száma. Ekkor nagy eséllyel spammelőről van szó. A spammerek előszeretettel bombázzák hirdetésekkel a felhasználókat üzenetekben,vagy terjesztik más oldalak posztjait.

Az újítás már most pozitív eredményeket hozott, Franciaországban 30 ezer kamuprofilt sikerült kigyomlálni. A Facebook szerint amúgy kevés spammer fiók van a közösségi oldalon, 1,89 milliárd havi aktív felhasználójának mindössze egy százalékát teszik ki ezek a profilok. A cég szerint még sok munka lesz a kamuprofilokkal.