Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ablonczy Balázs (45) 2008 végén csatlakozott az SAP-hoz, a szoftvervállalat hazai ügyvezető igazgatójaként. Irányítása alatt a cég Magyarország legnagyobb it-vállalatai közé emelkedett, meghaladva a 34 milliárd forintos árbevételt és az 1100 fős munkavállalói létszámot - olvasható az SAP Hungary Kft. közleményében.

Ügyvezetése alatt a vállalat nemcsak az árbevételét, a dolgozói létszámát növelte több mint kétszeresére, de megduplázta piaci részesedését is. Ablonczy Balázs nevéhez fűződik továbbá az új, felhőalapú technológiára építkező üzleti stratégia bevezetése, számos SAP-s beruházás Magyarországra hozatala, megvalósítása, a kormánnyal kötött stratégiai együttműködési megállapodás tető alá hozása, több üzleti díj elnyerése.

Ablonczy Balázs, Fotó: SAP Hungary

A menedzser az SAP világában is számos díjat kapott, és vezetésével a magyar operáció többször kapta meg a régió legsikeresebb vállalata címet. Az év elejétől a magyar ügyvezetés mellett ő irányította a közép-kelet-európai régió felhőüzletágát is.

A több mint tíz évnyi, sikeres SAP-s cégvezetés után úgy döntöttem, új kihívásokat keresek a hazai piacon. Az évek alatt stabil csapatot tudtam felépíteni, amely továbbviszi az elért eredményeket és a nemzetközi vállalatcsoporton belül szerzett jó hírnevet

- mondta Ablonczy Balázs, aki a zökkenőmentes átvétel érdekében 2019. január 31-ig segíti az új ügyvezető munkáját.

Házon belülről érkezett az új vezető

Az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatói posztját 2019. január 1-től Pintér Szabolcs (34) tölti be. A szakember jól ismeri az üzleti szoftvercég működését, 2007 óta dolgozik a hazai vállalatnál. SAP-s karrierjét presales szakértőként kezdte, majd értékesítőként a ranglétrán egyre feljebb haladva elérte a szektorvezetői pozíciót. E tisztségben az egyik legfontosabb üzletágat vezette, és számos regionális jelentőségű ügyfél megszerzése kapcsolódik a nevéhez.

Gyakran szoktam mondani, hogy minden fejben dől el - ezzel a szemlélettel vágunk neki a 2019-es évnek is. Nagyon örülök a lehetőségnek, és hiszem azt, hogy az SAP Hungary eredményeit, sikereit a jövőben is hozni fogjuk a csapattal

- mondta el Pintér Szabolcs.

Pintér Szabolcs, az SAP Hungary kft. új ügyvezető igazgatója, Fotó: SAP Hungary

A szakember diplomáit a Corvinus, valamint a Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte. Pintér Szabolcs házas, kislánya májusban született, szabadidejét családja körében tölti, és hobbijai közé tartozik az utazás, a futás és a fallabda.