Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Super WiFi egyszerűen telepíthető, intelligens otthoni hálózat, amely kisméretű távolságnövelőket használ, és amelyeket a ház stratégiailag fontos helyein kell elhelyezni ahhoz, hogy minden helyiségben egyenletes jelet biztosítson. A lakás méretétől függően legfeljebb három távolságnövelő gondoskodik arról, hogy mindenki azt csinálhassa az interneten, amit akar, ott és amikor akarja - olvasható a Vodafone közleményében.

Ellentétben a városközpontban elérhető, különálló beépülő modulokkal, a Super wifi-hálózatot a felhő kezeli, ami azt jelenti, hogy a távolságnövelők akadálytalanul és egyszerűen csatlakoznak a Vodafone otthoni szélessávú routeréhez, és olyan intelligens, dinamikus hálózatot hoznak létre, amely automatikusan beállítja magát, hogy a lehető legjobb kapcsolatot nyújtsa minden készüléktípushoz, legyen az mobiltelefon, laptop vagy okos TV.

A felhő alapú öntanító algoritmusnak köszönhetően a hálózat folyamatosan javul, és képes reagálni a belső és külső változásokra. Nemcsak a csatornák között képes váltani, ezáltal biztosítva a legerősebb rendelkezésre álló jelet, hanem a más eszközök okozta elektronikus interferenciát is észleli, és alkalmazkodva hozzá kompenzálja is azt.

Az intelligens hálózat a Superwifi-alkalmazás segítségével felügyelhető és vezérelhető, képes azonosítani és megoldani a leggyakoribb wifiproblémákat is. Ahmed Essam, a Vodafone Csoport kereskedelmi és stratégiai igazgatója szerint az emberek szélessávú internettel kapcsolatos problémáinak túlnyomó többségét a gyenge otthoni wifijel okozza - az ügyfélszolgálathoz beérkező hívások mintegy negyede a wifit érintő probléma. A Super wifivel ezek a problémák egyszerűen megoldhatók - tette hozzá.

A Vodafone közleményében egy közelmúltban készült felmérésre hivatkozva azt írja, hogy az európai családok több mint háromnegyede számolt be az otthoni wifivel kapcsolatos problémákról. Bár az otthoni szélessávú internet sebessége egyre gyorsabb, sok felhasználónak még mindig gondot okoz a pufferelés, a késleltetés és a letöltési sebesség. Ennek részben az az oka, hogy egy átlagos háztartásban egyre több eszköz található, továbbá a vastag válaszfalak vagy más elektronikus berendezések interferenciája gyengítheti vagy akár teljesen blokkolhatja is a router wifijelét. A felmérésben résztvevő ügyfelek egyharmada állította, hogy a wifi egyes helyiségekben lassabb, mint máshol, míg 28 százalékuk a ház egyes pontjain eleve nehezen tudott kapcsolódni.

A közlemény szerint a Super wifit a Vodafone Spanyolország az elkövetkező hetekben teszi elérhetővé, a nyár folyamán pedig más, nagyobb európai városokban is bevezeti. A Vodafone jelenleg 21 millió vezetékes szélessávú ügyféllel rendelkezik.