Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az internet szolgáltatások általános forgalmi adója 2018.01.01-től 18-ról 5 százalékra módosul. A Telenor ennek kapcsán közölte, hogy ennek megfelelően csökkennek a díjak is, miután a tarifák és szolgáltatások nettó díjai nem emelkedtek az év elején - derül ki a mobilszolgáltató közleményéből.

A Telenor ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy a számlás előfizetések esetén az árcsökkenés a jogszabály alapján abban a számlázási ciklusban érvényesül először, amelyben az elszámolási időszak kezdete 2018. január 1. vagy azt követő időpont. Tehát a 2017. decemberben kezdődő és 2018. januárban záródó számlákban még minden esetben a 18 százalékos áfakulcs érvényesül. 2018. január 28-tól azonban minden számlás előfizető már a csökkentett áron rendelheti meg a szolgáltatásokat.

Ha viszont januárban rendel meg az ügyfél egy internet szolgáltatást úgy, hogy az előfizetésére irányadó számlázási ciklus még nem zárult le, akkor még a korábbi 18 százalékos általános forgalmi adóval terhelt magasabb díjat kell fizetnie - jegyzi meg a mobilszolgáltató.

Feltöltőkártyás előfizetések esetén az 5 százalékos áfa már január 1-től érvényesül. A havi/egyszeri díj esetén, amennyiben a 18 százalékos áfa tartalmú díj levonása megtörtént 2017. december 31-ig, a szolgáltatás a 2018-ra átnyúló időszakban is használható, a szolgáltatás érvényességének a végéig. Bővebb információt itt és itt talál.