Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A fordosok megunhatták a hipermarketek parkolóiban előforduló malőröket: amikor a bevásárlókocsik nekimennek az autóknak.

Figyeli a többieket

Az autógyártó elkészítette az önfékező bevásárlókocsi prototípusát, amely a Ford-modellekben is megtalálható karambolra figyelmeztető rendszerhez hasonlóan működik. Az alábbi videóból kiderül, hogyan működik a Ford új találmánya.

A bevásárlókocsi szenzorai észlelik a kocsi előtt található akadályokat és embereket, és ha ütközésveszélyt észlelnek, automatikusan fékeznek. Mint bevásárlókocsi, várhatóan drágább lesz hagyományos társainál, de hogy az egyik legolcsóbb Ford lesz, az szinte biztos.

Milliárdos piac

Ha a boltláncoknak megtetszik a Ford bevásárlókocsija, akkor csak Magyarországon és világszerte rengeteget adhat el belőle az autógyártó.

Ahogy azt korábban a Napi.hu szerkesztőségi blogja, a Buksza megírta, a magyarországi boltláncok több tízezres bevásárlókocsi-flottát tartanak fent. Egy-egy darab kocsi ára több tízezer forint és rendszeresen javítani, cserélni kell őket. Például lopás miatt, de a gyakori hibák között van az érmetartó hibája és a kerekek szorulása.